Bekijk onze wereld eens vanuit grote hoogte…

0
43

Uil Keetie staat een beetje centraal in het begin van onze televisieserie. De uil…. staat niet alleen voor wijsheid maar heeft ook van grote hoogte een goede kijk op onze wereld….

neem een beetje afstand van ons jachtige leven en bekijk onze samenleving eens van boven…

Vanuit de lucht zie je dat de leefgebieden van wilde dieren steeds meer afnemen door het aanleggen van wegen, woonwijken en industriegebieden. Dat betekent dat veel wilde dieren gedwongen worden om te verhuizen of zich aan te passen. Veel dieren kunnen zich best goed aanpassen (denk aan de Gaaien, vossen en alle andere dieren die we terugzien in onze woonwijken).

Wanneer we ons meer beseffen dat ook deze kwetsbare dieren met een beetje hulp kunnen overleven, wat houdt ons dan tegen iets meer verantwoordelijkheid te nemen?

In onze TV serie laat ik vooral zien hoe we dat kunnen aanpakken met z’n allen. Een beetje meer besef zal een groot verschil maken!

We kunnen de natuur en de wilde dieren een handje helpen. Doe mee!

Door vaak hele simpele aanpassingen in woonwijken en op industriegebieden kunnen veel wilde dieren zich goed aanpassen en overleven.

Veel dieren wennen aan de aanwezigheid van mensen, neem het roodborstje. Hij vindt het heel gezellig bij de mensen. En wat is er op tegen om deze vogel een beetje een plezier te doen met een paar mooie bomen en struiken in de tuin? Met in de winter af en toe een vetbolletje…

Boswachter André Donker

Beleef het mee, met André

We sturen je geen spam! We zullen je af en toe op de hoogte houden van de ontwikkelingen EN je ontvangt exclusief het wachtwoord om onze TV pilot te bekijken!

Boswachter André Donker

Beleef het mee, met André

We sturen je geen spam! We zullen je af en toe op de hoogte houden van de ontwikkelingen EN je ontvangt exclusief het wachtwoord om onze TV pilot te bekijken!

Vorig artikelWat een mooi exemplaar: de adder!
Volgend artikelOntmoet mijn grote liefde: Keet Bush

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.