Voor iedereen met een tuin of een balkon

Related Articles

Beleef de natuur dichtbij! ik, André Donker, breng deze serie vanuit mijn boswachterskeet, Keet Bush, midden in de natuur omgeven door een bosrijk gebied midden op de Veluwe. Hier vandaan neem ik je mee langs de leefwereld van verschillende wilde dieren in Nederland.

Welke dieren wonen er bij jou in de buurt in de natuur? In de stad, het dorp of op het platteland? Waar houden zij zich verscholen en wat kun jij zelf doen om deze dieren te spotten en de ruimte te bieden die zij nodig hebben om te overleven?

Ik neem je mee de natuur in, aan de hand van een dier waarover we in één aflevering meer laten zien. Zo bezoek ik soms één van de wildopvangcentra in Nederland om daar vandaan meer uitleg te geven over de ree, het haasje, de eekhoorn of de scholekster die in de knel is gekomen.

Oer-Hollands, passievol en betrokken met een vleugje nostalgie en humor

Een programma vol verrassende elementen en verhalen bedoeld voor jong en oud over wilde dieren die we allemaal wél kennen, maar er niet veel over wéten.

Met een hoge aaibaarheidsfactor, passievol en betrokken met interessante weetjes, die ervoor zorgen dat je net even iets anders gaat kijken naar de dieren in de natuur om ons heen.

Door uitbreiding van onze woonwijken komen veel wilde dieren in het nauw. Door robotgrasmaaiers raken egels soms gewond, door het opjagen van wild komen reeën en haasjes zij vaak in benarde posities terecht.

Met het omkappen van bomen, het afbreken van een schuurtje, het isoleren van daken en het leggen van nieuwe (snel)wegen krijgen we er als dierenliefhebber een verantwoording bij: wat kunnen wij doen om zoveel mogelijk sterfte en leed onder wilde dieren te voorkomen?

Veel dieren zijn in staat om zich aan te passen aan een nieuw leefgebied, maar op welke wijze kunnen zij ze een handje helpen? Waar moeten we op letten, ons van bewust van zijn en wat moet echt vermeden worden? Welke (nieuwe) dieren kunnen we waarnemen in de stad, in woonwijken of bij grote kantoren en industriegebieden?

Een programma over wilde dieren die we allemaal wel kennen, maar nog leuker is om er meer over te weten

De opzet is oer-Hollands, passievol en gezellig, waardoor (groot)ouders en (klein)kinderen er samen met plezier naar zullen kijken. Het gaat om de natuur béleven, aan de hand van mooie en verassende verhalen over de wilde dieren om ons heen.

Vanuit zijn boswachtershuisje Keet Bush brengt hij de wildste verhalen

Met een beetje meer zorg, kennis en aandacht voor de kwetsbare wilde dieren om ons heen, willen we van iedere kijker een betrokken dierenliefhebber maken met oog én zorg voor de natuur om ons heen. Juist nu deze zo kwetsbaar is.

Bekijk HIER onze 13 minuten durende TV Trailer

Juist nu de natuur zo actueel is zou het mooi zijn voor een beetje meer besef over de kwetsbaarheid ervan en over onze verantwoordelijkheid

André Donker

Boswachter André Donker

Beleef het mee, met André

We sturen je geen spam! We zullen je af en toe op de hoogte houden van de ontwikkelingen EN je ontvangt exclusief het wachtwoord om onze TV pilot te bekijken!

Boswachter André Donker

Beleef het mee, met André

We sturen je geen spam! We zullen je af en toe op de hoogte houden van de ontwikkelingen EN je ontvangt exclusief het wachtwoord om onze TV pilot te bekijken!

Meer zoals dit...

Reageer

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

meest gelezen