Nieuws over dieren in de wildopvang

Related Articles

Op deze website en tijdens de televisieserie vraag ik aandacht voor het leven en de kwetsbaarheid van wilde dieren (we noemen dit ook inheemse dieren).

Het is werkelijk een echte eye-opener wanneer je eens een bezoek brengt aan een wildopvang (let op dat je wel eerst even kijkt of je de wildopvang kunt bezoeken en wanneer).

in de wildopvang kom je wilde dieren tegen waar de meeste mensen het bestaan niet van weten

Duizenden wilde dieren in nood worden door deze wildopvangcentra opgevangen en verzorgd. Daarom neem ik er regelmatig een kijkje want ook hier kan soms een verhaal voor het televisieprogramma beginnen (of eindigen). Juist hier zitten de dieren die een voorbeeld zijn voor de kwetsbaarheid..

Andre donker

Zo besteden we aandacht aan een jonge scholekster die zijn pootje heeft gebroken na de val van een te hoog dak. Vaak gaan mensen kijken en zetten de ladder tegen de woning of het pand en daar schrikken de jonge vogels van. Vele jongen kukelen daardoor iedere jaar weer over de rand en dan is het maar hopen dat ze goed terecht komen!

Uilen, hermelijnen, bunzingen zo uit de natuur…

Op deze website en de website van DierenLot tref je een overzicht aan van alle wildopvangcentra.Veel van hen bieden rondleidingen en educatieve pakketten voor de kleinere onder ons. Het is zeer aan te bevelen eens te onderzoeken waar u met de kinderen langs kunt zodat iedereen met eigen ogen ziet hoe hard daar gewerkt wordt en wat het betekent voor de wilde dieren!

De dierenambulances in Nederland staan voor u en de wilde dieren klaar om in actie te komen wanneer dat nodig is. Ondersteun deze vrijwilligers en de dierenopvangcentra! Dat kan al vanaf € 1,85 per maand, ga daarom nu naar www.dier.nu en geef u ook op.

Meer zoals dit...

Reageer

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

meest gelezen